V-ati intrebat vreodata de ce in igiena orală periajul dinţilor trebuie suplimentat şi cu folosirea aţei dentare si a apei de gură?

R: Este simplu! Periajul nu poate îndepărta eficient placa bacteriană din anumite zone mai greu accesibile, în care periuţa nu poate ajunge.


Aţa dentară este bună pentru mămici, tătici, bunici si chiar pentru copii. Dacă o veţi folosi corect, veţi scăpa de placa bacteriană şi de resturile de alimente din zonele dintre dinţi. Dupa cum bănuiţi deja, placa bacteriană este principala cauză a cariilor nedorite şi a problemelor gingiilor. Ştim că nu vă plac deloc nici cariile, nici problemele gingivale, aşa că folosiţi cu încredere aţa dentară!

Cum folosim atat dentara?

Scoateţi din cutie cam 45 de cm de aţă dentară;

Înfăşuraţi capetele ei în jurul degetului mijlociu de la fiecare mână, lăsând cam 5 cm pentru lucru.

Mişcaţi aţa uşor în sus şi în jos de-a lungul dintelui, ţinând-o drept între degetul mare şi cel arătător.

Curbaţi aţa uşor la baza fiecărui dinte, pentru a curăţa sub baza gingiei.

Aveţi grija!

Trebuie să folosiţi mişcări foarte uşoare deoarece gingia este un loc sensibil şi poate fi rănită cu uşurinţă. Medicul stomatolog vă poate indica ce tip de aţă dentară să folosiţi şi vă poate ajuta să învăţaţi să vă descurcaţi foarte uşor cu ea, fără să vă răniţi gingiile.

Pe lângă pasta de dinţi cu fluor, periuţa de dinţi si aţa dentară, în lupta împotriva plăcii bacteriene, ne vine în ajutor şi apa de gură. Ambalată într-o sticluţă frumos colorată, apa de gură contribuie la igiena zonelor în care periuţa de dinţi nu a ajuns sau în care aţa dentară nu a putut interveni. Totodata aceasta va ajută să aveţi o şi o respiraţie proaspătă.

Prin clătire, apa de gură îndepărtează placa bacteriană şi resturile de mâncare din locurile greu accesibile. Ea poate conţine şi substanţe antibacteriene, protejându-ne astfel împotriva bacteriilor din placa dentară şi lasă în urma ei un gust foarte plăcut şi o senzaţie de prospeţime.

În plus, îngrijeşte şi gingiile şi le protejează împotriva afecţiunilor gingivale. Trebuie să folosiţi apa de gură de fiecare data când vă spălaţi pe dinţi!

Clătiţi bine cam 20 sau 30 de secunde şi beţi uita de probleme precum tartrul sau placa bacteriană. Medicul dentist vă poate recomanda ce apă de gură să folosiţi pentru a avea nişte dinţi puternici şi sănătoşi.

Dacă aţi împlinit vârsta de 6 ani, puteţi folosi fără grijă apa de gură.

Vrei sa iti rezolvi toate problemele de dinti?

Fa primul pas si vino in cabinetul nostru stomatologic. Impreuna le rezolvam pas cu pas!