Tratamente stomatologice in Constanta

Detartraj dentar iconita
Detartraj dentar
coroana dentara iconita
Coroana Dentara

Coroana dentara este solutia care asigura refacerea estetica si functionala a dintelui

Parodontoza iconita
Parodontoza
Fatete dentare iconita
Fatete dentare
Implant Dentar iconita
Implant Dentar
Extractie masea / dinte iconita
Extractie masea / dinte
albirea dintilor iconita
Albirea dintilor

Vrei sa cuceresti cu un zambet imaculat? Avem solutii pentru albirea dintilor in cabinet sau acasa

Dinti ficsi 24 ore iconita
Dinti ficsi in 24 de ore
Stomatologie Copii iconita
Stomatologie Copii
Endodontie (tratament de canal) iconita
Endodontie (tratament de canal)
Proteze dentare iconita
Proteze Dentare
Tratamente dentare la miscroscop
Stomatologie la microscop
Stomatologie cu laser iconita
Stomatologie cu laser

Serviciile stomatologice Esra Dental

Consultații de specialitate

Pentru a avea o imagine de ansamblu asupra problemelor din cavitatea dumneavoastră bucală este necesară o consultație de specialitate.

În cadrul acesteia, vom discuta pe lângă problemele de sănătate generale și Nevoile – Dorințele – Așteptările dumneavoastră de la tratamentul stomatologic pe care îl veți urma.

O radiografie panoramică ne este necesară pentru a avea o imagine de ansamblu asupra problemelor cavității orale.
Vom realiza câteva fotografii pe baza cărora vom discuta dorințele dumneavoastră din punct de vedere estetic.

Estetica dentară este ramura stomatologiei cu cel mai mare impact asupra personalității dumneavoastră, de aceea vom discuta toate posibilitățile de tratament de care puteți beneficia în cabinetul nostru modern.

În urma examenului clinic vă vom propune mai multe planuri de tratament, iar de comun acord vom stabili realizarea unuia dintre acestea.

Vă vom putea spune care pot fi asteptările dumneavoastră la finalul acestuia.

Proteze fixe si mobile

Protetica fixa cuprinde coroane și punți dentare cu ceramică pe suport metalic sau pe suport de zirconiu (dioxid de zirconiu tetragonal stabilizat parțial cu yttriu)

Protetica mobila include protezele dentare:
- mobile totale, parțiale din acrilat sau materiale elastice
- mobilizabile (scheletate)

Implantologie (implant dentar)

Specialitate stomatologică chirurgicală prin care dinții pierduți sau grav deteriorați sunt înlocuiți cu implanturi dentare- înlocuitor artificial din titan pentru rădăcina dintelui.

Aceasta tija metalica e ancorată în interiorul osului maxilar și are rolul de a susține unul sau mai multi dinți artificiali.

Folosim un tip de implant cu inserare transgingivala ceea ce inseamna că nu avem o intervenție sângerândă, se desfășoară fără incizie și decolarea osului, pe scurt implantul se introduce prin gingie cu anestezie locală, intervenția e similară unei extracții dentare sau nici atât.

Se introduce implantul în os și în funcție de situație se face și un dinte provizoriu sau proteză provizorie cu care pacientul pleacă acasă. Deci intervenție rapidă, fără durere.

Afla mai multe detalii despre implantul stomatologic

Inhalo sedare

Sedarea sau inhalosedarea nu este același lucru cu anestezia generală. Sedarea va face să vă simțiți foarte relaxați. Sedarea va fi completată de anestezie locală injectată pentru a amorți zona ce trebuie operată. Veți fi capabili să vorbiți și să răspundeți la instrucțiuni. Nu veți adormi.

Dacă inhalo-sedarea nu este ceea ce vă imaginați dumneavoastră că este sau dacă doriți mai multe informații vă rugăm contactați-ne.

Află mai multe despre inhalo sedare

Ortodonție adulți și copii

Se ocupă de alinierea dinților și așezarea în poziție corectă a maxilarelor. Dinții frumos aliniați, drepți nu țin numai de estetică ci și de sănătate dentară, dinții înghesuiți sunt greu de curățat și predispuși la carii și afecțiuni parodontale.
- ortodonție vestibulară, linguală, mobilă
- aparate funcționale,
- implanturi ortodontice

 Tipuri de aparate dentare

 1. Aparat metalic Forestadent - cei mai mici bracketi din lume la ora actuala. Aparatul metalic transmite cel mai bine fortele ortodontice astfel incat tratamentul dureaza mai putin 
 2. Aparat fizionomic safir- American ortodontics- Radiance
 3. Aparat autoligaturant Damon - sisitem special de inchidere si se adreseaza persoanelor care nu pot veni lunar la activari
 4. Sistem Clear Aligner - pentru corectii mici si medii ale anomaliilor dentare cu gutiere transparente ce nu pun probleme estetice
 5. Aparat lingual Incognito - aplicat lingual, destinat persoanelor care doresc sa nu se vada deloc aparatul dentar
 6. Aparat mobilizabil- conceput in diferite forme si culori.

Estetică dentară

Specialitate stomatologică cu succes tot mai mare în ultimul timp, care prin îmbunătățirea aspectului fizic ridică încrederea în sine. 

Cum putem imbunatati zâmbetul dumneavoatră prin estetica dentară?

 • albirea dinților 
 • remodelarea gingiilor
 • fațete dentare
 • bijuterii dentare

Zâmbitul trebuie să fie o experiență plăcută, fericită nu stresantă sau stânjenitoare, avem posibilitatea de a transforma dinții albi și sănătoși într-o carte de vizită de succes.

Estetică facială

 • injecții cu acid hialuronic
 • injecții cu botox

Intrebarile pe care le auzim des de la pacientii nostri

La prima intalnire cu doctorul stomatolog vom identifica problemele stomatologice si vom crea un plan de tratament pe baza radiografiei dentare.

De aceea recomandam ca inainte de a te prezenta la prima consultatie, sa mergi mai intai la un cabinet de radiologie dentara pentru o radiografie dentara panoramica.

Citeste si articolul din blog dedicat primei vizite la stomatolog

Proteza dentară mobilă sau mobilizabilă, parțială sau totală, reprezintă o variantă terapeutică pentru substituirea mai multor dinți absenți sau chiar a tuturor dinților.

Mobila sau mobilizabila inseamna ca aceasta proteza poate fi indepartata de pacient.

Tipurile principale de proteze dentare

 • proteza totală – se utilizează atunci când nu mai este prezent niciun dinte pe arcadă; aceasta imită dantura permanentă fiind formată din baza protezei (rășini acrilice) și dinți prefabricați (compozit, acrilat)
 • proteza parțială – se utilizează atunci când mai sunt prezenți doar câțiva dinți pe arcada, iar o lucrare fixă sau implanturile nu sunt recomandate; aceasta poate fi:
  • acrilica – baza acrilica dura, de culoare roz pal ca si gingia, pe care sunt fixati dinti din acrilat; aceasta se fixeaza pe dintii restanti prin crosete metalice
  • flexibila – acest tip de proteza este mai elastic datorita faptului ca este confectionata dintr-un material asemanator cu nylonul, numit poliamida; dintii sunt confectionati tot din acrilat, insa crosetele metalice nu mai sunt prezente; protezele flexibile se ataseaza de dintii restanti prin extensii de culoarea gingiei realizate din materialul de baza, imbunatatind si mai mult aspectul estetic
  • scheletata -  prezinta un schelet metalic realizat din aliaje usoare si rezistente, ceea ce permite lucrarii sa fie discreta si comoda; dintii sunt confectionati fie din acrilat, fie din ceramica, acestia sunt ancorati intr-o baza acrilica de culoarea gingiei, formand seile protezei care vor fi legate de scheletul metalic; protezele scheletate se ataseaza de dintii restanti cu ajutorul unor sisteme speciale de ancorare (capse, culise)

Puntea dentara este o lucrare protetica fixa utilizata in stomatologie pentru restaurarea morfologica a dintilor absenti de pe arcadele dentare sau pentru protectia si remodelarea dintilor ce au suferit distructii importante.

Puntea dentara este formata din:

 

 • coroanele dentare – elemente de agregare cu ajutorul carora lucrarea se sprijina pe dintii stalpi
 • corpul puntii – e parte care inlocuieste dintii lipsa si e pozitionata intre elementele de agregare

Implantul dentar este cea mai moderna si eficienta solutie de inlocuire a dintilor. 

 ce este implantul dentar, structura implant dentar

Implantul dentar este alcatuit din 3 elemente:

 1. segmentul intraosos, implantul propriu-zis (forma de surub)
 2. partea supraosoasa numita bontul protetic
 3. partea estetica, care poate fi o coroana, o punte sau o proteza (montata pe bontul protetic)

Aparatul dentar este un dispozitiv utilizat in ortodontie pentru deplasarea dintilor/ maxilarelor in pozitie corecta. Se poate apela la acest tratament ortodontic, indiferent de varsta.

Aparatele dentare sunt de 2 tipuri: fixe si mobile.

Pe cele fixe le putem grupa astfel:

 • Aparat dentar metalic – acesta consta in lipirea bracket-urilor metalice pe fata vizibila a dintilor, legarea intre ele printr-un arc (o sarma) fixat cu ajutorul unor elastice; principalul avantaj al braket-urilor metalice este gradul de rezistenta mecanica, riscut de a se sparge/ dezlipi este mai mic decat in cazul variantelor din ceramica sau safir; totodata are si un pret mai scazut decat cele estetice
 • Aparat dentar ceramic – atat etapele terapeutice cat si indicatiile de ingrijire sunt identice celor metalice si din safir; diferenta consta in faptul ca bracket-rile sunt realizate din ceramica, avand culoarea dntilor, astfel se obtine un efect estetic superior celor metalice
 • Aparat dentar safir – bracket-urile din safir sunt transparente, nu se coloreaza si nu acumuleaza placa bacteriana; comparativ cu cele din ceramica, acestea sunt mai rezistente si se lipesc mai usor si mai bine pe dinte
 • Aparat dentar incognito (invizibil) – in cazul exigentelor estetice superioara se recomanda aparatul incognito deoarece bracket-urile sunt fixate pe fata interna a dintilor, complet invizibile pentru cei din jur
 • Aparat dentar social six (invizibil) – Acest tip de aparat se montează doar pe cei șase dinți frontali și este recomandat persoanelor care au probleme dentare minore.

Aparatele dentare mobile sunt de 3 tipuri:

 • Aparat dentar mobil copii – Poate fi purtat de la vârste fragede (6ani) și poate fi ales în culoare dorită.
 • Aparat dentar clear aligner – Este realizat dintr-un material invizibil și trebuie purtat minim 17 ore pe zi.
 • Aparat dentar invisalign – Este un aparat detașabil, poate fi dat jos oricând doriți.

Ai o întrebare?

Foloseste formularul de mai jos pentru a ne adresa o intrebare.

Please type your full name.
Te rog completează Prenumele tău.
Invalid email address.
Scrie-ne ce anume vrei să afli si noi îți răspundem
Pentru a merge mai departe este obligatoriu sa acceptati termenii si conditiile respectiv politicile site-ului
Va rugam sa bifati "Nu sunt robot"!