Cuprins

Ce este igienizarea dentara?

Cand discutam despre igienizarea dentara avem 2 tipuri: profesionala -realizata de doctorul stomatolog-, respectiv cea personala.

Igienizarea profesionala este importanta atat pentru a avea o dantura sanatoasa, cat si pentru generosul plus estetic pe care ni-l ofera. Studiile si specialistii in domeniu au demonstrat ca lipsa igienei dentare sau o igiena orala precara duce la complicatii locale, cum ar fi cariile dentare sau parodontoza presupune caderea dintilor si atrofia oaselor maxilare cat si alte complicatii generale.

 

Care sunt etapele igienizarii dentare profesionale?

Procesele realizate dureaza aproximativ 1 ora si presupun parcurgerea urmatoarelor etap:

  • detartraj
  • periaj
  • airflow

Detartrajul dentar se realizeaza în două moduri:

Primul este cu instrumente acționate manual, iar cel de-al doilea cu ajutorul unora activate sonic sau ultrasonic și poartă denumirea de detartraj cu ultrasunete. Tartrul de pe dinți si din spațiile interdentare este îndepărtat cu grijă de medicul stomatolog.

Detartajul cu ultrasunete se face în siguranță și este o tehnică foarte ușor de tolerat de pacienți și cu traumatism mult redus, față de un detartraj tradițional. De asemenea, procedura este și mult mai rapidă decât cea clasică. Tratamentul este completat și de un periaj profesional, care netezește suprafețele, îndepărtează reziduurile plăcii bacteriene și ajută la o igienizare completă, fiind de asemenea, comodă și nedureroasă pentru pacient.

Periajul stomatologic profesional se realizează după detartrajul cu ultrasunete și are ca rol lustruirea și netezirea suprafețelor dentare, fiind o măsură de pofilaxie/prevenție care se poate realiza doar în cabinetul medicului stomatolog.
Scopul este de a completa metodele de igienă orală pe care pacientul şi le poate aplica singur, acasă.

Cu ajutorul periajelor profesionale, în afară de îndepărtarea optimă a plăcii bacteriene, se pot corecta şi unele tipuri de coloraţii ale dinţilor ce pot să apară datorită unor alimente precum vinul roşu, cafea sau a fumatului.

Aiflow-ul presupune tratarea suprafetei dentare cu un jet de particule de bicarbonat de sodiu combinat cu un jet subţire de apă, eliminand astfel de pe suprafeţele dentare diferitele coloraţii date de cafea, vin roşu, ceai şi alte băuturi, dar şi de anumite alimente.

Metoda traditionala vs. solutia moderna din cabinetul nostru?

  1. Eficienta curatarii
  2. Durata procesului
  3. Confortul pacientului

In materialul video de mai jos veti observa principalele diferente intre cele 2 tehnici:

 

 

 

Cat de des este recomandat sa apelam la un periaj dentar profesional?

Igienizarea este recomandată să se efectueze de minim o data la 6 luni, iar la pacienții cu implanturi, lucrări fixe se recomandă de către medic a fi efectuată o dată la patru luni, iar  pentru fumătorii o dată la trei luni.

 

 

Cum arata dintii inainte si dupa igienizarea?

1. Aplicarea revelatorului de placa GC Tri Plaque ID Gel

2. Identificarea placii bacteriene prin observarea culorii gelului:

a) roz sau rosu: placa bacteriana proaspata
b) albastru sau mov: placa bacteriana matura (veche de cel putin 48 de ore)
c) albastru deschis: placa bacteriana matura care produce acid

3. Aspect final dupa igienizarea profesionala cu Airflow Prophylaxis Master EMS

 

 

Cat costa o igienizare dentara in 2022?

Conform listei de preturi ale cabinetului de stomatologie Esra Dental Clinic, pachetul de IGIENIZARE PROFESIONALĂ care contine AIRFLOW + DETARTRAJ SUPRA ȘI SUBGINGIVAL + PERIAJ este oferit la pretul de 350 lei.

 

Vrei sa iti rezolvi toate problemele de dinti?

Fa primul pas si vino in cabinetul nostru stomatologic. Impreuna le rezolvam pas cu pas!