Cuprins

Ce este igienizarea dentara?

Cand discutam despre igienizarea dentara avem 2 tipuri: profesionala -realizata de doctorul stomatolog-, respectiv cea personala.

Igienizarea profesionala este importanta atat pentru a avea o dantura sanatoasa, cat si pentru generosul plus estetic pe care ni-l ofera. Studiile si specialistii in domeniu au demonstrat ca lipsa igienei dentare sau o igiena orala precara duce la complicatii locale, cum ar fi cariile dentare sau parodontoza presupune caderea dintilor si atrofia oaselor maxilare cat si alte complicatii generale.

 

Care sunt etapele igienizarii dentare profesionale?

Procesele realizate dureaza aproximativ 1 ora si presupun parcurgerea urmatoarelor etap:

  • detartraj
  • periaj
  • airflow

Detartrajul dentar se realizeaza în două moduri:

Primul este cu instrumente ac╚Ťionate manual, iar cel de-al doilea cu ajutorul unora activate sonic sau ultrasonic ╚Öi poart─â denumirea de detartraj cu ultrasunete. Tartrul de pe din╚Ťi si din spa╚Ťiile interdentare este ├«ndep─ârtat cu grij─â de medicul stomatolog.

Detartajul cu ultrasunete se face ├«n siguran╚Ť─â ╚Öi este o tehnic─â foarte u╚Öor de tolerat de pacien╚Ťi ╚Öi cu traumatism mult redus, fa╚Ť─â de un detartraj tradi╚Ťional. De asemenea, procedura este ╚Öi mult mai rapid─â dec├ót cea clasic─â. Tratamentul este completat ╚Öi de un periaj profesional, care neteze╚Öte suprafe╚Ťele, ├«ndep─ârteaz─â reziduurile pl─âcii bacteriene ╚Öi ajut─â la o igienizare complet─â, fiind de asemenea, comod─â ╚Öi nedureroas─â pentru pacient.

Periajul stomatologic profesional se realizeaz─â dup─â detartrajul cu ultrasunete ╚Öi are ca rol lustruirea ╚Öi netezirea suprafe╚Ťelor dentare, fiind o m─âsur─â de pofilaxie/preven╚Ťie care se poate realiza doar ├«n cabinetul medicului stomatolog.
Scopul este de a completa metodele de igien─â oral─â pe care pacientul ┼či le poate aplica singur, acas─â.

Cu ajutorul periajelor profesionale, ├«n afar─â de ├«ndep─ârtarea optim─â a pl─âcii bacteriene, se pot corecta ┼či unele tipuri de colora┼úii ale din┼úilor ce pot s─â apar─â datorit─â unor alimente precum vinul ro┼ču, cafea sau a fumatului.

Aiflow-ul presupune tratarea suprafetei dentare cu un jet de particule de bicarbonat de sodiu combinat cu un jet sub┼úire de ap─â, eliminand astfel de pe suprafe┼úele dentare diferitele colora┼úii date de cafea, vin ro┼ču, ceai ┼či alte b─âuturi, dar ┼či de anumite alimente.

Metoda traditionala vs. solutia moderna din cabinetul nostru?

  1. Eficienta curatarii
  2. Durata procesului
  3. Confortul pacientului

In materialul video de mai jos veti observa principalele diferente intre cele 2 tehnici:

 

 

 

Cat de des este recomandat sa apelam la un periaj dentar profesional?

Igienizarea este recomandat─â s─â se efectueze de minim o data la 6 luni, iar la pacien╚Ťii cu implanturi, lucr─âri fixe se recomand─â de c─âtre medic a fi efectuat─â o dat─â la patru luni, iar┬á pentru fum─âtorii o dat─â la trei luni.

 

 

Cum arata dintii inainte si dupa igienizarea?

1. Aplicarea revelatorului de placa GC Tri Plaque ID Gel

2. Identificarea placii bacteriene prin observarea culorii gelului:

a) roz sau rosu: placa bacteriana proaspata
b) albastru sau mov: placa bacteriana matura (veche de cel putin 48 de ore)
c) albastru deschis: placa bacteriana matura care produce acid

3. Aspect final dupa igienizarea profesionala cu Airflow Prophylaxis Master EMS

 

 

Cat costa o igienizare dentara in 2022?

Conform listei┬áde preturi ale cabinetului de stomatologie Esra Dental Clinic, pachetul de IGIENIZARE PROFESIONAL─é care contine AIRFLOW┬á+ DETARTRAJ SUPRA ╚śI SUBGINGIVAL┬á+ PERIAJ este oferit la pretul de 350 lei.

 

Vrei sa iti rezolvi toate problemele de dinti?

Fa primul pas si vino in cabinetul nostru stomatologic. Impreuna le rezolvam pas cu pas!