Boala parodontală este în strânsă legătură cu un grup de boli care implică aspecte inflamatorii ale gazdei și evenimente disbiotice care afectează țesuturile parodontale. Printre factorii asociați se află diabetul, bolile cardiovasculare, osteoporoza, artrita reumatoidă.

Este interesant că tocmai acești factori au fost asociați cu progresia sau formele severe ale bolii COVID-19. Între cele două afecțiuni, mai există o relație de similaritate determinată de fenomenul denumit NET (Neutrophile Extracellular Trap – Capcane Extracelulare Neutrofile) – acest proces este menit să ne apere organismul de invadatori (bacterii, virusuri), însă în anumite situații poate provoca un efect dăunător asupra organismului.

Astfel, venim în ajutorul pacienților noștri cu un tratament de igienizare și decontaminare a cavității orale – un tratament prin care imbunătățim starea întregului organism. Un studiu publicat de „British Dental Journal” a evidențiat importanța unei igiene bucale îmbunătățite, pentru a scădea încărcătura bacteriană și implicit riscul de supra-infecție bacteriană. Pacienții raportați cu forme severe de COVID-19 au prezentat niveluri mari de markeri inflamatori și bacterii.

Tratamentul prin “Terapie ghidată de biofilm” presupune ca evidențierea zonelor acoperite de placă bacteriană. Această terapie se realizeaza cu ajutorul dispozitivului EMS Prophylaxis Master și are ca scop păstrarea sănătății orale și generale a pacientului.

 

 

Vrei sa iti rezolvi toate problemele de dinti?

Fa primul pas si vino in cabinetul nostru stomatologic. Impreuna le rezolvam pas cu pas!